Diyet yapmayı sıkıcılıktan kurtarabilecek, deneyip beğendiğim, arada kendim modifiye ettiğim tarifler...:) Aslına bakarsanız bu blogun amacı kendimi motive etmek, umarım size de faydası olur...:) Sevgiler, Burcu Timoçin

12 Nisan 2012 Perşembe

KARNIBAHAR BULGURU PİLAVI

SEYİR SEBZE YEMEKLERİ

Not: Resimde Kremalı Mantarlı Tavuk ile servis edilmiştir.

Malzemeler:

1/2 orta boy karnıbahar
1 avuç mantar (karnıbaharın baskın kokusunu dengelemek için)
1 küçük boy soğan
1,5 kaşık katkısız salça
1/2 tavuk bulyon (isteğe bağlı)
Tuz
Karabiber
Kaynar su
Yapılışı:
Mantarları, karnıbaharı ve soğanı ayrı ayrı doğrayıcıdan geçirip ayrı kaselere alın
Yapışmaz tencerenizi zeytinyağı ile yağlayıp soğanları kavurun.
Üzerine mantarları ve tuzu ekleyip 2-3 dakika karıştırarak pişirin.
Karnıbaharları da tencereye alın 3-4 dakika kavurun.
1 kasede tavuk bulyonu ve salçayı 1/2 bardak sıcak su ile eritin, içine 1/2 çay kaşığı karabiberi ekleyip karıştırın ve bu sosu tencereye ekleyin. Fazla su koymamaya dikkat edin, pilavınız lapaya dönüşebilir.
Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın, yaklaşık 15 dakika sürecektir.
Yemeğin suyunun tamamen çekmesini istiyoruz, o yüzden pişmiş olmasına rağmen kapağını açarak bir süre daha kısık ateşte arada karıştırarak pişirmeye devam edin.
Tüm su buharlaşıp, hafif tane tane olmaya başlayınca altını kapatın.
Kapağını kapatarak 5 dakika demlendirin.
Afiyet olsun....:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder