ATAK - SEYİR YULAF KEPEKSİZ TARİFLER - TATLI
Malzemeler:
1 çorba kaşığı kabartma tozu1 yumurta
3,5 kaşık light süt
6 kaşık süt tozu
1,5 dolu kaşık Splenda
½ kaşık vanilya aroması (Dr. Oetker vanilya aroması )kullanıyorum. Marketlerde bulunuyor)
1/2 kaşık acı badem aroması (Dr. Oetker acı badem aroması) kullanıyorum. Marketlerde bulunuyor)
1 silme kaşık yağı azaltılmış kakao
2 çorba kaşığı light süt
Yapılışı:
Fırını 160 derecede ısıtın
Yumurta ile kabartma tozunu iyice çırpın.
İçine Splenda, ve 2 kaşık süt tozu ekleyip iyice karıştırın.
2,5 kaşık süt ve 2 kaşık daha süt tozu ilave edip iyice karıştırın
Karışımı 2 kaba bölün.
Acıbademli Muffinler için:
Son 1 kaşık süt tozunu ve acıbadem aromasını ilave edip karıştırın.
Kakaolu Muffinler için.
Diğer kaba da son 1 kaşık süt tozunu, kakaoyu ve kalan 1 kaşık sütü ilave edip karıştırın
Muffin kabına bölüştürün (ben 5+5 parçaya böldüm)
12 dakika pişirin
Çıkarıp üzerine fırça ile light süt sürün
15 dakika daha pişirin.
Çıkardıktan sonra muffin kabının içerisinde 5 dakika soğutun.
Kaptan çıkarın... Afiyet olsun...:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder