SEYİR YUMURTA TARİFLERİ - sebze günlerinde
İtiraf etmeliyim ki bu yumurtayı ilk yapışım büyük fiyasko olup çöpü boylamıştı. Yumurtaları önceden pişirmeden domatesin içine koymuştum, kaşarı baştan üzerine serpmiştim. Elbette yumurtalar pişmemişti. O yüzden tarifle biraz oynayarak 2. denememde becerdim...:):)Malzemeler:
2 büyük domates2 yumurta
1 jambon
1 tavuk jambon
2 diş sarımsak
2 kaşık light kaşar rendesi
Tuz
Karabiber
Kuru fesleğen
Yapılışı:
Fırını 180 derecede ısıtınDomateslerin tepesini kesin ve içini boşaltın. Kağıt havlu üzerinde ters çevirip içinin süzülmesini sağlayın.
Jambonları küçük küçük doğrayın.
Sarımsakları ince rendeleyin, Domatesin içine sürün.
Domatesin içini hafifçe tuzlayın
Bir tavayı yağlayıp silin ve içinde jambunların 2 dakika pişirin
Yumurtaların beyaz ve sarılarını ayırın.
Beyazın 3/4ünü tavaya ekleyip hafifçe pişirin, sonra bu jambonlu yumurta karışımını domateslerin içine paylaştırın.
Kalan yumurta beyazı ve sarıları domateslerin üzerine yerleştirin. Üzerine karabiber ve fesleğen serpip fırına verin. 10 dakika pişirin. (yumurta sarısının kıvamını nasıl seviyorsanız bu süreyi kısaltıp uzatabilirsiniz)
10 dakika sonra rendelemiş olduğunuz light kaşarı yumurtaların üzerine ekleyip 10 dakika daha pişirin.
Fırından çıkarın ve servis edin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder