Diyet yapmayı sıkıcılıktan kurtarabilecek, deneyip beğendiğim, arada kendim modifiye ettiğim tarifler...:) Aslına bakarsanız bu blogun amacı kendimi motive etmek, umarım size de faydası olur...:) Sevgiler, Burcu Timoçin

19 Nisan 2012 Perşembe

DOMATES YATAĞINDA FESLEĞENLİ YUMURTA

SEYİR YUMURTA TARİFLERİ - sebze günlerinde

İtiraf etmeliyim ki bu yumurtayı ilk yapışım büyük fiyasko olup çöpü boylamıştı. Yumurtaları önceden pişirmeden domatesin içine koymuştum, kaşarı baştan üzerine serpmiştim. Elbette yumurtalar pişmemişti. O yüzden tarifle biraz oynayarak 2. denememde becerdim...:):)

Malzemeler:

2 büyük domates
2 yumurta
1 jambon
1 tavuk jambon
2 diş sarımsak
2 kaşık light kaşar rendesi
Tuz 
Karabiber
Kuru fesleğen

Yapılışı:

Fırını 180 derecede ısıtın
Domateslerin tepesini kesin ve içini boşaltın. Kağıt havlu üzerinde ters çevirip içinin süzülmesini sağlayın.
Jambonları küçük küçük doğrayın.
Sarımsakları ince rendeleyin, Domatesin içine sürün.
Domatesin içini hafifçe tuzlayın
Bir tavayı yağlayıp silin ve içinde jambunların 2 dakika pişirin
Yumurtaların beyaz ve sarılarını ayırın.
Beyazın 3/4ünü tavaya ekleyip hafifçe pişirin, sonra bu jambonlu yumurta karışımını domateslerin içine paylaştırın.
Kalan yumurta beyazı ve sarıları domateslerin üzerine yerleştirin. Üzerine karabiber ve fesleğen serpip fırına verin. 10 dakika pişirin. (yumurta sarısının kıvamını nasıl seviyorsanız bu süreyi kısaltıp uzatabilirsiniz)
10 dakika sonra rendelemiş olduğunuz light kaşarı yumurtaların üzerine ekleyip 10 dakika daha pişirin.
Fırından çıkarın ve servis edin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder