SEYİR KIRMIZI ET TARİFLERİ - sebze günlerinde
Kalanını dilimleyip kapalı bir kapta buz dolabında muhafaza edin. Daha sonra soğuk olarak yiyin. Bence ılık halinden çok daha leziz oluyor...:):)
Malzemeler:
Tabanı için:
2 tepeleme kaşık buğday kepeği
2 tepeleme kaşık yulaf kepeği
2 tepeleme kaşık süt tozu
1 yumurta sarısı
1 fıske tuz
2,5 kaşık yağsız yoğurt
İçi için:
750gr. ıspanak
10 adet mantar (irilerinden)
1 soğan
150gr kıyma (yağsız)
2 diş sarımsak
1 kaşık salça
1 kaşık bber salçası
Üstü için:
1 yumurta
1 çay bardağından biraz az yağsız süt
1 avuş light kaşar rendesi
Tuz
Karabiber
Bir kenarda kaynar suyunuz olsun.
Yapılışı:
Taban:
Yoğurt hariç malzemeleri bir çatal yardımı ile karıştırıp
üzerine yoğurt ilave edin. Mikserle karıştırın. Yoğurdun tamamını bir defada
karıştırmayın. Çok yumuşak bir hamur olmasını istemiyoruz.
Hamur hazır olunca bir poşete alın ve buzdolabında yarım
saat bekletin.
İç:
Ispanakları yıkayıp süzüp kabaca doğrayın ve bir
tencereye alarak kendi suyunda haşlanmaya bırakın. Suyunu saldığında içine
iyice doğranmış 1 diş sarımsağı atın, çok az tuz ekleyin ve suyunu çekene kadar
haşlamaya devam edin.
Bir tavayı yağlayıp peçete ile silin, içine iyice
doğranmış ½ soğan ve ½ diş sarımsağı ekleyerek kavurun. Üzerine ufak ufak
doğranmış mantarları ekleyin. Mantarlar suyunu bırakınce çok az tuz ve
karabiber ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
Ispanaklarla mantarlar pişince birbirine karıştırıp 3
dakika daha beraber pişirin. Ilınmaya bırakın.
Sebzeler pişerken başka bir tavayı yine yağlayıp silin ve
kalan ½ soğanı ve sarımsağı incecik doğrayarak kavurun. Üzerine kıymanızı ilave
edin. Onu da kavurun. 1 kasede salçaları kaynar su ile eritin ve kıymaya
ekleyin. Et suyunu çekince onun da altını kapatıp ılımaya bırakın.
Fırınınızı 200 derecede ısıtın.
Varsa tart kabınıza yoksa benim gibi orta boy bir borcam
kapağına hamuru alın. Elinizle tabana ve kenarlarına gelecek şekilde yayın.
(eğer hamurunuz oklava ile açılacak kıvama gelmişise ince bir şekilde açın ve
taban ile kenarları kaplayacak şekilde kabınıza alın. Fırına atın. 10 dakika,
kuruyuncaya kadar pişirin.
Bu esnada 1 yumurtayı süt, tuz ve karabiber ile çırpın.
Yumurtalı sütlü karışımın ¾ ünü sebzenin içine dökün ve
iyice karıştırın.
Fırından tabanı çıkarın.
Üzerine sebzeli karışımdam koyun ve yayın.
Üzerine kıymayı yayın
Üzerine tekrar sebzeli karışımdan yayın.
Üzerine kaşar rendesini yayın.
Hepsinin üzerine kalan yumurtalı karışımı dökün ve ısısı
180 dereceye düşürülmüş fırında yarım saat pişirin.
Fırından alınca 15 dakika kadar ılımasını bekleyerek
servis yapın.
Afiyet olsun.
çankırı
YanıtlaSiltekirdağ
giresun
manisa
GW8