Diyet yapmayı sıkıcılıktan kurtarabilecek, deneyip beğendiğim, arada kendim modifiye ettiğim tarifler...:) Aslına bakarsanız bu blogun amacı kendimi motive etmek, umarım size de faydası olur...:) Sevgiler, Burcu Timoçin

25 Nisan 2012 Çarşamba

ISPANAKLI MANTARLI KIYMALI KİŞ

SEYİR KIRMIZI ET TARİFLERİ - sebze günlerinde



Kalanını dilimleyip kapalı bir kapta buz dolabında muhafaza edin. Daha sonra soğuk olarak yiyin. Bence ılık halinden çok daha leziz oluyor...:):)

Malzemeler:

Tabanı için:
2 tepeleme kaşık buğday kepeği
2 tepeleme kaşık yulaf kepeği
2 tepeleme kaşık süt tozu
1 yumurta sarısı
1 fıske tuz
2,5 kaşık yağsız yoğurt
İçi için:
750gr. ıspanak
10 adet mantar (irilerinden)
1 soğan
150gr kıyma (yağsız)
2 diş sarımsak
1 kaşık salça
1 kaşık bber salçası
Üstü için:
1 yumurta
1 çay bardağından biraz az yağsız süt
1 avuş light kaşar rendesi
Tuz
Karabiber
Bir kenarda kaynar suyunuz olsun.

Yapılışı:

Taban:
Yoğurt hariç malzemeleri bir çatal yardımı ile karıştırıp üzerine yoğurt ilave edin. Mikserle karıştırın. Yoğurdun tamamını bir defada karıştırmayın. Çok yumuşak bir hamur olmasını istemiyoruz.
Hamur hazır olunca bir poşete alın ve buzdolabında yarım saat bekletin.
İç:
Ispanakları yıkayıp süzüp kabaca doğrayın ve bir tencereye alarak kendi suyunda haşlanmaya bırakın. Suyunu saldığında içine iyice doğranmış 1 diş sarımsağı atın, çok az tuz ekleyin ve suyunu çekene kadar haşlamaya devam edin.
Bir tavayı yağlayıp peçete ile silin, içine iyice doğranmış ½ soğan ve ½ diş sarımsağı ekleyerek kavurun. Üzerine ufak ufak doğranmış mantarları ekleyin. Mantarlar suyunu bırakınce çok az tuz ve karabiber ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
Ispanaklarla mantarlar pişince birbirine karıştırıp 3 dakika daha beraber pişirin. Ilınmaya bırakın.
Sebzeler pişerken başka bir tavayı yine yağlayıp silin ve kalan ½ soğanı ve sarımsağı incecik doğrayarak kavurun. Üzerine kıymanızı ilave edin. Onu da kavurun. 1 kasede salçaları kaynar su ile eritin ve kıymaya ekleyin. Et suyunu çekince onun da altını kapatıp ılımaya bırakın.
Fırınınızı 200 derecede ısıtın.
Varsa tart kabınıza yoksa benim gibi orta boy bir borcam kapağına hamuru alın. Elinizle tabana ve kenarlarına gelecek şekilde yayın. (eğer hamurunuz oklava ile açılacak kıvama gelmişise ince bir şekilde açın ve taban ile kenarları kaplayacak şekilde kabınıza alın. Fırına atın. 10 dakika, kuruyuncaya kadar pişirin.
Bu esnada 1 yumurtayı süt, tuz ve karabiber ile çırpın.
Yumurtalı sütlü karışımın ¾ ünü sebzenin içine dökün ve iyice karıştırın.
Fırından tabanı çıkarın.
Üzerine sebzeli karışımdam koyun ve yayın.
Üzerine kıymayı yayın
Üzerine tekrar sebzeli karışımdan yayın.
Üzerine kaşar rendesini yayın.
Hepsinin üzerine kalan yumurtalı karışımı dökün ve ısısı 180 dereceye düşürülmüş fırında yarım saat pişirin.
Fırından alınca 15 dakika kadar ılımasını bekleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder