ATAK ET TARİFLERİ
Malzemeler:
250 gr. yağsız inceltilmiş biftek (ince uzun doğranacak)1 yemek kaşığı sodyumu azaltılmış soya sosu
1/2 yemek kaşığı istiridye sosu (ben makro center'dan aldım)
1 yemek kaşığı ince rendelenmiş taze zencefil
1-2 damla zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 tutam susam
Karabiber
Yapılışı:
Doğranmış eti, soya sosunu, istiridye sosunu, zencefili ve karabiberi iyice harmanlayıp minimum yarım saat dışarda marine edin.2 damla zeytinyağı ile yağlanmış tavada ince dilimlenmiş sarımsakları kavurun.
üzerine eti ve sosu boşaltıp, altını açık 20-25 saniye pişirin, sonra altını kısın ve pişmeye bırakın.
Sos çekilmeye başladığında eti kontrol edin pişince bir kaseye alın.
Susam ile süsleyerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder