ATAK YULAF KEPEKLİ TARİFLER - TUZLU / EKMEK
Yumurta kokusuna dayanamıyorsanız yada bıktıysanız buyrun size yumurtasız bir tarif..:)Malzemeler:
12 kaşık yulaf kepeği3/4 çay bardağı light süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
1/2 paket light labne
1 avuç dereotu ve maydanoz karışımı
Çörekotu
Yapılışı:
Fırını 160 derecede ısıtınSüt, labne ve tuzu iyice karıştırın.
Kabartma tozu ve yulaf kepeğini ilave edip iyice karıştırın
İnce kıyılmış otları karışıma kat ve kaşık ile karıştırın.
Fırın tepsinize yağlı kağıt serin ve hamurunuzu kaşık yardımı ile 12 parça olacak şekilde bölüştürün.
Kaşık ile üstlerine bastırarak hafifçe yassılaştırın.
Üzerlerine çörek otu serpip fırına atın.
35-40 dakika pişirin, tepsiyi çıkarıp dışarda soğutun.
Buzdolabında muhafaza edin..:) Afiyet olsun...
light labnenin yağ oranı bu diyet için çok yüksek
YanıtlaSilDukanin kendi internet sitesinde günde 1 kasik serbest yazıyor. 6 gun icin 3 kasığın sakıncası yok
Silricottayla olur mu acaba? denemek lazim. farkli bi pogaca tarifi...
YanıtlaSil