SEYİR BALIK TARİFLERİ - sebze günlerinde
Malzemeler:
Balık için:1 parça somon balığı
1 yemek kaşığı sodyumu azaltılmış soya sosu
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
2 diş ezilmiş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
Kuşkonmaz için:
6 adet kuşkonmaz
Hollandez sos
Yapılışı:
Somon:Fırınınızı 200 derecede ısıtın ve somonu fırında 20 dakika kadar pişirin.
Diğer malzemeleri bir kasede iyice karıştırarak sosunuzu hazırlayın. Pişen balığınızın üzerine ekleyip 5 dakika daha pişirin.
Yanında kuşkonmaz ile servis edin.
Kuşkonmaz:
Balık pişerken temizleyip soyduğunuz kuşkonmazları tost makinesine dizin ve yumuşayana kadar pişirin.
Üzerine Hollandize sos ilave edin ve balığınızın yanında servis edin..:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder