Diyet yapmayı sıkıcılıktan kurtarabilecek, deneyip beğendiğim, arada kendim modifiye ettiğim tarifler...:) Aslına bakarsanız bu blogun amacı kendimi motive etmek, umarım size de faydası olur...:) Sevgiler, Burcu Timoçin

15 Nisan 2012 Pazar

YULAF KEPEKLİ MİKRODALGA EKMEĞİ

ATAK YULAF KEPEKLİ TARİFLER - TUZLU / EKMEK

Resimdeki ekmekte lor kullanmadım ama daha sonra denedim çok yakışıyor. Tavsiye ederim...:)

Malzemeler:

4 kaşık yulaf kepeği
1 yumurta
1 yumurta akı
3 yemek kaşığı light yoğurt
4 çorba kaşığı yağsız tuzsuz lor 
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 fıske tuz
Çörekotu

Yapılışı:

Bir kasede yumurtaları ve yoğurdu iyice çırpın
Bir tabakta loru çatalla iyice ezin, karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
İçerisine yulaf kepeğini, tuzu ve kabartma tozunu ekleyin, pürüzsüz olana kadar karıştırın.

Yaklaşık15x15cm.lik bir borcama karışımı boşaltın, üzerine çörekotu serpin.
Mikrodalgada 900W'ta 10 dakika pişirin.
Borcamı çıkarın, soğumasını bekleyip ekmeği çıkarın.
Afiyet olsun.
Buzdolabında muhafaza etmenizi tavsiye ederim.


Not: Eğer lorlu yapacaksanız, pişireceğiniz kabı muhakkak büyütün. Aksi takdirde içi pişmez. 25x25cm.lik bir borcam uygun olacaktır. Ekmeği tüketirken günlük yulaf kepeği izninize dikkat edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder