ATAK YULAF KEPEKLİ TARİFLER - TUZLU / EKMEK
Resimdeki ekmekte lor kullanmadım ama daha sonra denedim çok yakışıyor. Tavsiye ederim...:)Malzemeler:
4 kaşık yulaf kepeği1 yumurta
1 yumurta akı
3 yemek kaşığı light yoğurt
4 çorba kaşığı yağsız tuzsuz lor
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 fıske tuz
Çörekotu
Yapılışı:
Bir kasede yumurtaları ve yoğurdu iyice çırpınBir tabakta loru çatalla iyice ezin, karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
İçerisine yulaf kepeğini, tuzu ve kabartma tozunu ekleyin, pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Yaklaşık15x15cm.lik bir borcama karışımı boşaltın, üzerine çörekotu serpin.
Mikrodalgada 900W'ta 10 dakika pişirin.
Borcamı çıkarın, soğumasını bekleyip ekmeği çıkarın.
Afiyet olsun.
Buzdolabında muhafaza etmenizi tavsiye ederim.
Not: Eğer lorlu yapacaksanız, pişireceğiniz kabı muhakkak büyütün. Aksi takdirde içi pişmez. 25x25cm.lik bir borcam uygun olacaktır. Ekmeği tüketirken günlük yulaf kepeği izninize dikkat edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder