ATAK YULAF KEPEKLİ TARİFLER - TATLI
Malzemeler:
8 yemek kaşığı yulaf kepeği5 yumurta
10 kaşık tatlandırıcı
3/4 su bardağı light yoğurt
3/4 çay bardağı light süt
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı toz zencefil
2 tatlı kaşığı toz tarçın
2 tatlı kaşığı iyice dövülmüş karanfil
Yapılışı:
Fırınınızı 160 derecede ısıtınYumurta beyazları hariç tüm malzemeleri mikserle iyice karıştır.
Yumurta beyazlarını yapışkanlığı gidip köpük olana kadar çırp, daha fazla çırpıp kabartmayın. Sadece köpüğe dönüşmesi yeterli.
Yumurta aklarını da diğer malzemelere ekleyip karıştırın.
Büyük silikon kek kabına dökün (benim kalıbım ufaktı, o yüzden 2 kalıpta pişirdim)
Fırına atın ve yaklaşık 1 saat pişirin (40. dakikadan itibaren ara sıra bir bıçak yada çöp şiş batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin)
Piştiğinden emin olunca fırından çıkartın ve dışarıda kalıp içinde soğutun, sonra kaptan çıkartın
Afiyet olsun...
Not: Oldukça bereketli bir kek, seyirde başka yulaf kepekli gıda tüketmemek kaydı ile 4 günde bu keki tüketebilirsiniz. Günde neredeyse 4 dilime geliyor..:)
cok lezzetli oldu,tesekkurler!
YanıtlaSilbeğenmenize çok sevindim..:)
YanıtlaSil