ATAK YULAF KEPEKLİ TARİFLER - TUZLU / EKMEK
Malzemeler:
2 yemek kaşığı yulaf kepeği2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta akı
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı light süt
Yapılışı:
Yumurta hariç tüm malzemeleri mikserle çırpın.Yumurta akını ayrı bir kapta fazla köpürmeyecek ama kıvamlanacak kadar çırpın.
Yumurta akını diğer malzemelere ekleyerek kaşık ile iyice karıştırın.
Tavanızı yağlayıp silin ve kızdırın, altını iyice kısın
Karışımın yarısını tavaya alın, yayın. Altı pişince spatula yardımı ile ters yüz edin ve diğer tarafını da pişirin.
Aynı işlemi karışımın diğer yarısı için de yapın.
Soğutarak servis edin..:)
Not: Daha kalın ve bazlama gibi olmasını istiyorsanız, karışımı daha büyük bir tavada 1 sefer de pişirin. Ama bu durumda ilk yüz pişerken kapağını kapatmanızı tavsiye ederim. Ters yüz ettikten sonra kapağı örtmeyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder