Diyet yapmayı sıkıcılıktan kurtarabilecek, deneyip beğendiğim, arada kendim modifiye ettiğim tarifler...:) Aslına bakarsanız bu blogun amacı kendimi motive etmek, umarım size de faydası olur...:) Sevgiler, Burcu Timoçin

27 Temmuz 2012 Cuma

KOLAY BEZE

ATAK YULAF KEPEKSİZ TARİFLER - TATLI

Malzemeler:

2 yumurta beyazı
1 su bardağı toz tatlandırıcı
4-5 damla vanilya aroması
2 damla limon
1 fıske (çok çok az) tuz

Yapılışı:

Fırınınızı 100 derecede ısıtın
Yumurta beyazlarını mikserin en yüksek devrinde kremamsı bir kıvam alana kadar iyice çırpın. (5-7 dakika yeter)
Diğer malzemeleri ekleyin ve bu sefer en düşük hızda bir kaç dakika karıştırın.
Fırın tepsinize yağlı kağıt serin, ister krema torbası ile sıkarak, isterseniz de benim gibi kaşık yardımı ile karışımı bölün (bende 12 adet çıktı)
Fırına atın kapağını hiç açmadan 40 dakika kadar pişirin. (30. dakikada kontrol etmeye başlayabilirsiniz)
Fırından çıkarın ve dışarıda tepsi içinde soğutun.
Soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun..:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder