ATAK YULAF KEPEKSİZ TARİFLER - TATLI
Malzemeler:
2 yumurta beyazı1 su bardağı toz tatlandırıcı
4-5 damla vanilya aroması
2 damla limon
1 fıske (çok çok az) tuz
Yapılışı:
Fırınınızı 100 derecede ısıtınYumurta beyazlarını mikserin en yüksek devrinde kremamsı bir kıvam alana kadar iyice çırpın. (5-7 dakika yeter)
Diğer malzemeleri ekleyin ve bu sefer en düşük hızda bir kaç dakika karıştırın.
Fırın tepsinize yağlı kağıt serin, ister krema torbası ile sıkarak, isterseniz de benim gibi kaşık yardımı ile karışımı bölün (bende 12 adet çıktı)
Fırına atın kapağını hiç açmadan 40 dakika kadar pişirin. (30. dakikada kontrol etmeye başlayabilirsiniz)
Fırından çıkarın ve dışarıda tepsi içinde soğutun.
Soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun..:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder