Diyet yapmayı sıkıcılıktan kurtarabilecek, deneyip beğendiğim, arada kendim modifiye ettiğim tarifler...:) Aslına bakarsanız bu blogun amacı kendimi motive etmek, umarım size de faydası olur...:) Sevgiler, Burcu Timoçin

17 Nisan 2012 Salı

YARAMAZLIK YAPTINIZ VE DİYETİ BOZDUNUZ

Öncelikle bu yaramazlığı fazla uzatmamanızı ve sık sık tekrar etmemenizi öneririm. Elbette "nasılsa bir kere bozdum" psikolojisine de girmeyin. Hemen diyet planınıza +1 protein günü girin. Yani hemen ertesi gün "atak" yapın... Sonraki gün de normal diyet planınıza devam edin. Örneğin dün gece ben ilk defa yaramazlık yaptım ve çiğ köfte yiyip alkol aldım, bugün aslında protein+sebze günüm olmasına rağmen bunu yarına öteledim ve bugün "atak-saf protein" yapıyorum.

ELDE KALAN KEK VE KURABİYELERİ DEĞERLENDİRİN

Tariflere ne kadar uyarsak uyalım ne yazık ki bazen sonuçlar pek de istediğimiz gibi olamayabiliyor. Eğer kek, kurabiye yaptıysanız ve şekerini az, fazla kuru gibi sebeplerle yenilemez bulduysanız aman ha sakın yaptığınızı çöpe atmayın. Buzdolabında yada buzlukta muhafaza edin. Herhangi bir zaman sütlü tatlı, cheesecake, tiramisu gibi bir tatlı yapacağınızda, dilediğiniz miktarda parça alın. Doğrayıcıdan geçirip iri toz haline getirin. Üzerine istediğiniz aromada şerbet hazırlayıp kıvamı ve tadı ile oynayın ve bu tip tatlılarınızda altlık olarak kullanın..:)

Mesela yaptığım meyveli jölenin üzerine bir kaç gün önce yaptığım zencefilli keki 1 tatlı kaşığı tatlandırıcı ve 2 kaşık soğuk su ile doğrayıcıdan geçirerek süs niyetine kullandım.

HAVUÇLU TATLILAR

Dukan diyetinde maalesef atak ve seyirde meyve olmadığı için kendimce buna bir çözüm bulmaya çalıştım. Bunun ilki balkabağı idi. Şimdi ise havuça sarmış vaziyetteyim. Çiğ olarak meyve tadı vermesede, tatlıları oldukça meyveli tatlı hissi veriyor. Size de tavsiye ederim. Önümüzdeki günlerde (sebze protein günlerinde tüketmek üzere elbette) sık sık havuç ile yapılmış tatlılar hazırlamayı düşünüyorum.

BALKABAĞI PÜRESİ

Ben bu diyette fena halde meyveye ve meyveli tatlılara hasret kaldım. Şimdilik bir çözüm buldum. Balkabağı!!! Aslında meyve sanılsa da bir sebze. O yüzden Seyir evresinde ki sebze günlerimizde tüketebiliriz. Ben ilk olarak kabak tatlısı ile başladım. Ama nette şöyle bir gezinde çok fazla tarif olduğunu gördüm. O yüzden size tavsiyem, bal kabağını haşlayın, çatal yardımı ile ezin ve buzluğunuza atın. Lazım oldukça kullanırsınız. Sebze günlerimde sık sık kullanmayı düşünüyorum.

YULAF KEPEKSİZ TARİFLERİN SEBEBİ

Malum DUKAN diyetinde "Yulaf Kepeği" ve dozu çok önemli. Atak evresinde günde 1,5 kaşık, seyir evresinde de günde 2 kaşık muhakkak tüketilmesi gerekiyor. Bu miktarların azı yada çoğu kabul görmüyor. Ben de bu değerli besinimizi ağırlıklı olarak ekmek şeklinde tüketmeyi tercih ettiğimden mümkün olduğunca ana yemek ve atıştırmalıklarda kullanmamaya özen gösteriyorum. Ekmek şeklinde hazırlanmış olan yulaf kepeği insanda ciddi bir doymuşluk hissi yaratıyor. İşte bu sebepten sağ taraftaki kolonda yulaf kepeksiz atıştırmalıklar için ayrı listeler açtım. Zaten özellikle tatlılarda hiç yulaf kepeği kullanmadığımı sanırım fark etmişsinizdir. Eğer siz ekmek ihtiyacı hissetmiyorsanız elbette yulaf kepekli şinitzeller, kurabiyeler, atıştırmalıklar yapabilirsiniz. Ben sadece seçimimi ekmekten yana kullandım o kadar...:) Hepinize diyetinizde iyi şanslar...:)

1 yorum: