Diyet yapmayı sıkıcılıktan kurtarabilecek, deneyip beğendiğim, arada kendim modifiye ettiğim tarifler...:) Aslına bakarsanız bu blogun amacı kendimi motive etmek, umarım size de faydası olur...:) Sevgiler, Burcu Timoçin

13 Ağustos 2012 Pazartesi

YAPRAK CİĞER

ATAK ET TARİFLERİ

Kasabımın dediğine göre yaprak ciğer pişirmenin püf noktası eti alır almaz hemen pişirmek ve pişirme esnasında su kullanmamakmış. Aynı sebeple sebzeler ile birlikte pişirilmemesi gerekmiş. Asla buzdolabında yada buzlukta bekletmememi tembih etti..:)

Malzemeler:

250gr. yaprak ciğer
1 çay kaşığı zeytinyağı
Pul biber
1 orta boy soğan (ince uzun doğranmış olacak)
Maydanoz
Sumak

Yapılışı:

Ciğerin üzerine zeytinyağını ve pul biberi ekleyin. İyice karıştırın. Üzerini kapatıp dışarıda yarım saat dinlendirin. (kullandığımız yağ o kadar az ki atakda bile olsanız endişe etmeyin)
Dinlendirme süresi dolduğunda, tavanızı yağlayın, silin ve kızdırın. Altını iyice kısın.
Ciğeri düzgün bir şekilde birbirine yapışmayacak şekilde tavanıza dizin.
Ciğerin üzerindeki ıslaklık geçene kadar çevirmeden pişirin.
Üstünün çiğliği gidince ters yüz edin ve 1-2 dakika da o tarafı pişirin.
Ciğerlerinizi servis tabağınıza alın.
Aynı tavaya (tavayı temizlemeden) soğanlarınızı alın ve 1-2 çevirip hafifçe soğanı öldürün.
Soğanı bir kaseye alın, hafifçe tuzla karıştırın.
Maydanozu incecik kıyın ve sumakla beraber soğana ekleyin. İyice karıştırıp ciğerinizin yanında servis edin.
Afiyet olsun.. :)
Not: Ben güçlendirmede olduğum için soğanın bir kısmını sumak yerine nar ekşisi ile tatlandırdım, enfes oldu..:)

2 yorum: