Diyet yapmayı sıkıcılıktan kurtarabilecek, deneyip beğendiğim, arada kendim modifiye ettiğim tarifler...:) Aslına bakarsanız bu blogun amacı kendimi motive etmek, umarım size de faydası olur...:) Sevgiler, Burcu Timoçin

29 Nisan 2012 Pazar

KABAK TATLISI

SEYİR YULAF KEPEKSİZ TARİFLER - TATLI - sebze günlerinde

Aslında resimdekinin 2 katı idi ama ben resim çekene kadar yarısı yenildi. İsterseniz Dr.Oetker'in Light Krem Şantisi ile servis edebilirsiniz.

Malzemeler:

1 kg. bal kabağı
1-1,5 su bardağı tatlandırıcı
1 çay bardağı su
10-12 tane karanfil
1 çubuk tarçın (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Bal kabaklarını 2-2,5 cam kalınlığında doğrayın
Geniş bir tencerenin dibine yerleştirin
Üzerine tatlandırıcıyı serpiştirin
Kabaklar arasındaki boşluklardan suyu ekleyin (kabakların üzerine gelmesin)
Bu boşlulkara karanfilleri de bölüştürün
Hafif ısıda ocak üzerinde 45-50 dakika pişirin.
Su biterse azar azar sıcak su takviyesinde bulunabilirsiniz. Ancak suyu kabakların üzerine dökmeyin, yine aralardan ekleyin.
Pişirmenin yarım saati geçince tadına bakın, gerekli görürseniz kabakların üzerine şeker serpiştirin.
Afiyet olsun... J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder